Haargroei stimulatie

PRP BEHANDELING T.B.V. HAARGROEI STIMULATIE

De afgelopen jaren wordt PRP steeds meer ingezet bij haaruitval, zowel bij mannen als bij vrouwen.
PRP staat voor Platelet Rich Plasma. In de medische wereld wordt al jaren gewerkt met PRP om genezingsprocessen te bevorderen.
Behandelen met dit lichaamseigen bloedplasma is een relatief nieuwe technologie binnen de (esthetische) dermatologie. Het bloedplasma bevat stoffen (groeifactoren) die het herstel van het haarzakje stimuleren, bloedtoevoer in het gebied van het haarzakje doet toenemen en de groei van de haarfollikel cellen stimuleert.
WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK EFFECT PRP
Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het effect van PRP op alopecia androgenetica. De resultaten zijn positief! Bij het merendeel van de behandelde patiënten stopt of vermindert de haaruitval en wordt een toename van de haardichtheid en dikte van de haren gezien.
HOE GAAT DE BEHANDELING IN ZIJN WERK?
Voorafgaand aan de behandeling wordt bloed afgenomen bij ons in de clinique. Het bloed wordt gecentrifugeerd, waarna er bloedplasma overblijft met een grote hoeveelheid groeifactoren. Dit plasma wordt met een zeer dunne naald oppervlakkig in de hoofdhuid ingebracht .
WAT KUNT U VERWACHTEN VAN DE PRP BEHANDELING?
Als u kiest voor een PRP behandeling tegen haaruitval, is het belangrijk dat u reële verwachtingen heeft. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat u zich beseft dat haar dat verloren is gegaan, niet terug zal komen. Heeft u echter last van dunner wordend haar dan kan een PRP behandeling een positief effect hebben op de gezondheid en de dikte van het haar
De groeifactoren in de PRP behandeling zorgen voor :
-Sterker maken van dun en beschadigd haar
-Verbetering van de doorbloeding van de haarzakjes
-Stimuleren van de haargroei
-Bevordering van de natuurlijke haargroei
-Ontstekingen worden verminderd.
-Bovendien kan PRP een preventieve werking hebben tegen erfelijke haaruitval. De kans op infecties is klein omdat het eigen bloed wordt gebruikt.
HOE VAAK MOET JE EEN BEHANDELING ONDERGAAN?
Na de PRP behandeling gaan de groeifactoren uit de bloedplaatjes hun werk doen, dit proces gaat 4-8 weken door. Geadviseerd wordt 3 behandelingen te ondergaan met steeds 4-6 weken tussen elke behandeling. Om het effect te behouden kan daarna elk half jaar een losse behandeling gedaan worden. Een enkele behandeling is niet effectief helaas.