PDO Draadlift

PDO draadlift is een cosmetische behandeling met oplosbare hechtdraden. Er bestaan diverse vormen draden, eenvoudige raqfijne draadjes, spiraaldraadjes met fijne weerhaakjes. In Nederland is deze behandeling nog vrij nieuw terwijl ze in het buitenland al jaren worden toegepast. Bij Rverse Clinique Venlo kun je natuurlijk terecht voor een PDO draadlift behandeling!

Het effect van PDO Draadlift

De resultaten van een PDO draadlift kunnen tot 18 maanden aanhouden, afhankelijk van onder andere de soort draad die is gebruikt, uw leeftijd en huidconditie. Het effect is bij rokers vaak minder krachtig en minder lang. Direct na de behandeling zult u meteen verschil zien. Het behandelde gebied vertoont lichte zwelling en door de draadjes in uw huid zal ook uw huid in volume minimaal toenemen, hetgeen ook een gewenst neveneffect is. De vorming van nieuw collageen en dus de stevigheid van de huid zal pas later op gang komen. In het algemeen is dit na 6 – 8 weken. Het effect is natuurlijk, de methode is veilig en snel. De PDO draadjes behandeling is gebaseerd op de nieuwvorming van collageen in uw huid.

Is een draadlift wel veilig?

Het grote voordeel van de PDO draadjes is dat er binnen de medische wereld al jarenlange ervaring bestaat met oplosbare draden. Binnen de chirurgie worden er reeds vele tientallen jaren oplosbare hechtingen gebruikt voor diverse operaties.

De vorming van collageen is in het geval van de PDO draadjes juist een gewenst bijkomend effect, uw huid wordt steviger en dit veroorzaakt een liftend effect ter plekke.

Veel gebruikte locaties:

  • Onder de oogleden
  • Kraaienpootjes
  • Subtiele verstrakking voorhoofd
  • Subtiele lift wenkbrauwen
  • Rokerslijntjes bovenlip
  • Fijne lijnen op wangen
  • Hals
  • Decolleté

Procedure

Op de locatie die zal worden behandeld, wordt vooraf een snel inwerkende verdovingsgel aangebracht. Met behulp van een dunne injectienaald wordt een PDO-draad onder de huid geplaatst. Zodra de PDO-draad is geplaatst, wordt de naald verwijderd en blijft de draad onder de huid achter. De draad is niet zichtbaar omdat deze in het onderhuids bindweefsel wordt geplaatst. Er treedt zwelling na de behandeling op, dit is echter zeer individueel bepaald en ook afhankelijk van de plaats waar de draadjes zijn geplaatst.

Indien u snel last heeft van zwelling en blauwe plekken, is het raadzaam om een week vooraf aan de behandeling Arnica tabletten in te nemen. Afhankelijk van de soort draad die wordt gebruikt, wordt de draad door uw huid binnen 6 – 8 maanden volledig afgebroken. Tijdens het oplossen van de draad vormt zich collageen in het weefsel rondom de draad waardoor uw huid dikker en steviger wordt met als gevolg minder rimpels of minder diepe rimpels.